Google Ads

Google Görüntülü Reklam Ağı (GDN) Nedir? Kapsamlı Rehber

GDN (Görüntülü Reklam Ağı) Nedir?

Google Display Network (GDN) ya da Türkçe tanımıyla “Görüntülü Reklam Ağı” Google’ın bünyesinde bulunan milyonlarca web site ve Google mülkü olarak adlandırdığımız YouTube ve Gmail’i kapsadığı reklam alanıdır. Markaların ve işletmelerin kullanıcılarla görüntülü olarak iletişime geçmesini sağlayan bu reklam ağı, eşsiz algoritma ile çalışmaktadır. Milyonlarca web sitesi olduğu gibi milyonlarca kullanıcının bulunduğu bu alanlarda reklam alanlarının kullanıcı bazlı çalıştığını söylemek mümkün.
Bu nasıl mı oluyor? Cookie (çerezler) yada geçmişte yapmış olduğumuz bir davranış yada gelecek için planladığımız bir eylem bunların hepsi birer dijital ayak izi olduğu gibi Google için bir veri kaynağı. Bu veriler ışığında reklam verenlerin amaçları ile kullanıcının isteklerinin yada potansiyel ihtiyaç ve isteklerini match olduğunu söylemek mümkün.

Örneğin: Yaz aylarında Ege bölgesinde planlamış olduğunuz bir tatil için elbette araştırma yapmışsınızdır, dolayısıyla gezindiğiniz web sitelerde hava yolu şirketlerinin erken uçuş fırsatlarını veya araştırdığınız bölgedeki diğer otelleri değerlendirebileceğiniz görsel reklamlar sitede sizlere eşlik edecektir.

GDN (Görüntülü Reklam Ağı) Ne İşe Yarar?

Görüntülü Reklam Ağı, genellikle “bilinirlik” odaklı kullanılan kampanya türü olsada reklam verenlere sunmuş olduğu özellikler ile satış, tanıtım , yeniden pazarlama amaçlı kullanıldığını ve yüksek performans gösterdiğini söylemek mümkün.  Görüntülü reklam ağı  içinde barındırdığı farklı reklam formatları ile Google ve iş ortaklarının bunlar; (Youtube, Gmail, Web siteleri) bu alanlarda görsel reklamlar yapılmasıdır.

Görsel reklamlar kullanıcıları harekete geçirme olasılığı yüksek olduğundan, yeni müşteriler kazanılabilir. Hali hazırda ürün veya hizmet satmış bir marka ise görüntülü reklam ağı sayesinde müşterilerine görsel reklam olarak ulaşır ve onları hatırladığını, alışveriş yaptıklarını ve tekrar alışveriş yapabileceklerini hatırlatan görsel ile müşteri sadakati oluşturabilir.

GDN (Görüntülü Reklam Ağı) Nasıl Çalışır?

Görüntülü reklam ağı çok yönlü olması  açısından birçok amaca hizmet edebilen reklam türü diyebiliriz, örnek verecek olursak hedefiniz web site trafiği, marka bilinirliği ve satış olabilir. Görüntülü reklam alanının gücünü hedefinize yönelik kullanabilirsiniz.

Standart ve duyarlı görüntülü reklam olarak ikiye ayrılan bu alanda reklam alanı tercihi yapıldıktan sonra bütçe ve teklif stratejisi belirlemek reklamın performansını etkileyebilecek etmen diyebiliriz.

GDN reklamını kullanmak için gereksinimleri karşıladıktan sonra, görüntülü reklam ağının algoritmasından faydalanmak gerekir, bunu nasıl yapabileceğinize kısaca değinmek istiyorum; kampanya hedefinize uygun hedef kitleleri belirleyip farklı görsel ve metinlerle seslenebilirsiniz. Oluşan data ile remarketing yapabilir web sitenize gelip dönüşüm gerçekleştirmemiş kullanıcıları dönüşüme çevirebilirsiniz.

Tüm bu bilgilere ek olarak, reklamlarınızın yerleşimlerini ilgi duyan kitlenin demografik özelliklerini ve etkileşime geçen kitlenin maliyetini ölçebilir ve optimizasyon yapabilirsiniz.

Ek olarak görüntülü reklam ağı içerisinde standart resim reklam ve duyarlı görüntülü reklam olmak üzere 2 farklı reklam seçeneği mevcuttur. Standart resim reklamda 20’den fazla görsel boyutu mevcut iken duyarlı görüntülü reklam ağında ise kare ve dikey görsel boyutu yeterli olmaktadır.

Görüntülü Reklam Ağı Önemi ve Avantajları

Görüntülü reklam ağının  en yoğun kullanım amacı marka bilinirliği diyebiliriz, görsel reklamların kullanıcının akılda kalmasıyla yarattığı etkinin sonucunda potansiyel ve mevcut müşterilerin daha hızlı satışa döndüğünü söyleyebiliriz

Bunun yanı sıra görüntülü reklam ağı sayesinde özellikli bir ürünümüzü veya müşteriye göstermek istediğimiz bir hizmeti görsel yardımıyla derinlemesine sunabilir, görsel ile temas kurulduğu anda etkileşimi başlatabiliriz.

Avantajlarından bahsedecek olursak, birbirinden farklı hedefleme seçenekleri ile ürün veya hizmetimize ilgi duyacak potansiyel kitleyi kolayca tespit edebilir ve kısa sürede iletişime geçebiliriz. Ek olarak gdn reklamlarının maliyetide reklam verenler açısından oldukça cazip ve kullanılabilir olduğunu söyleyebiliriz.

Görüntülü Reklam Ağı Dezavantajları 

Görüntülü reklam ağının dezavantajlarını maddeler halinde göz atabiliriz:

  • Yüksek maliyet ( Edinme başı maliyet): Görüntülü reklam ağı, performans odaklı yürütülen diğer kampanya türlerine göre edinme başı maliyetleri daha yüksek olabilir, bunun sebebi ise search reklamlarında kullanıcı direkt ulaşmak istediği ürün yada hizmeti araştırıp ulaşabilirken, görüntülü reklam ağında ürün yada hizmeti potansiyel müşterilere tam olarak doğru zamanda sunamayabiliriz.
  • Düşük Tıklama Oranı: GDN reklamları, hedef kitleyi belirli bir web sitesinde değil, çeşitli web sitelerinde hedefler. Bu nedenle, reklamı tıklayanların oranı diğer reklam ağlarına göre daha düşük olabilir.

GDN (Görüntülü Reklam Ağı) Hedefleme Seçenekleri Nelerdir?

Görüntülü reklam ağında birbirinden farklı stratejiler ile hedefleme seçenekleri mevcuttur, haydi birlikte gözatalım;

Ayrıntılı Demografi:

Ayrıntılı demografi hedefleme özelliği sayesinde, reklam vermek isteyen şirketler reklamlarını belirli yaş aralıklarına, cinsiyete, konuşma diline ve hatta bölgesel konumlara göre hedefleyebilirler. Bu özellik sayesinde, reklam vermek isteyen şirketler reklamlarını daha etkin bir şekilde hedef kitleye ulaştırabilirler ve reklamlarının etkinliğini arttırabilirler.

Bu hedeflemede cinsiyet, yaş, ebeveynlik durumu ve hane geliri olarak 4 farklı hedefleme yapmak mümkün, hanegeliri hedeflemesi her ülkede geçerli olmadığı gibi Türkiyede’de kullanıma kapalıdır. Diğer demografik hedeflemelerde ise ürün veya hizmetimizin doğrudan hitap ettiği demografiye göre hedefleme yapabiliriz,örneğin yenidoğan ürünleri satan bir işletme isek burada “ebeveyn” seçeneği kitlemize doğrudan ulaşmamızı sağlayabilir.

Ek olarak demografi hedeflemesi, daha önceki kampanya verilerimizi analiz ederek reklamlarımıza ilgi duyan yaş aralığını tespit edebilir bir sonraki oluşturacağımız kampanyalarda bütçemizi etkili kullanmamıza faydalı olucaktır.

Anahtar Kelime Hedefleme

Anahtar kelime hedeflemesi ürün veya hizmetimizle ilgilenen kullanıcıların google üzerinde bir arama yaptıklarında hedef kitlemize dahil olmasını sağlar, daha detaylı olarak inceleyecek olursak örneğin akdenizde hizmet veren bir otel anahtar kelime hedeflemesinde, (akdeniz otelleri fiyatları), (akdeniz otelleri rezervasyon), (Antalya otelleri) gibi keywordleri hedefleyerk bu kelimeleri aratan kullanıcıların karşısına çıkacaktır.

Konu Hedefleme

Google panelinde içerik kısmının alt kırılımında konular sekmesindeki bulunan konular içerisinden seçilen bir veya birden fazla konu reklamın hangi konuları içeren içeriklerde gösterileceğini belirler. örneğin konular kısmında “finans” başlığını hedeflediğimizde reklamlarımız mynet.com’un finans kategorisinde gösterim almaya başlayacaktır.

Yerleşim Hedefleme 

Yerleşime göre hedefleme yapmak istediğimizde bizleri 5 farklı yerleşim grubu karşılıyor bunlar ;

  • Web siteler
  • Youtube kanalları
  • Youtube videoları
  • uygulamalar
  • uygulama kategorileri

bu gruplardan reklamlarımızın hangi yerleşimlerde gösterileceğini belirleyip stratejimize göre yerleşimler belirleyebiliriz. Örnek ile bahsedecek olursak oyun bilgisayarı satan bir marka olduğumuzu varsayalım, yerleşim hedefi olarak (steam.com,epicgames) gibi siteleri hedefleyebiliriz. Ayrıca alaka düzeyi yüksek ve doğru kitleye ulaşma ihtimalimiz yüksek olduğundan oyun videoları çeken youtuberları youtube kanalları yada videoları yerleşim seçeneğinden hedefleyebiliriz. Bu sayede reklamlarımız alakalı kitle ile doğrudan iletişime geçecektir.

Yakın İlgi Alanı Hedefleme:

Kitle segmentleri alanın içerisinde yer alan “ilgi alanları ve alışkanlıkları”  bölümünden yapabildiğimiz bu hedeflemede, seçtiğimiz ilgi alanlarına yönelik kullanıcıları hedefleyebiliyoruz. Peki bu nasıl oluyor?

Örneğin: Her ay yayınlanan ve içerisinde haberler barındıran dijital dergi aboneliği başlattığımızı düşünelim, yakın ilgi alanından “haber okumayı severler” ilgi alanını seçebiliriz, bu sayede google’ın makine öğrenimi kullanıcının geçmişte ve aktifte yapmış olduğu davranışlara göre ilgi alanını tespit edebilir ve reklamlarımızı alakalı kitle ile buluşturabilir

Pazardaki Kitle ve Yaşamdaki Önemli Olaylar

Pazardaki kitle hedefleme özelliği sayesinde, reklam vermek isteyen şirketler reklamlarını belirli pazarlara göre hedefleyebilirler.

Yaşamdaki önemli olaylar hedefleme özelliği ise, reklamları belirli zaman dilimlerinde ve belirli önemli olaylar sırasında hedefleyebilmelerine olanak verir. Örneğin: Nakliye işi yapan bir marka “yakında taşınacakalar” kitlesinden faydalanabilir.

Verileriniz ve Benzer Segmentleriniz

Veriler ve benzer segmentler alanında, web sitenize ziyaret eden kullanıcıları farklı hedefleme seçenekleri ile (son 30 gün) remarketing kitlesi oluşturabilir ve reklamlarınızı daha etkin hale getirebilirsiniz.

Benzer segmentler, google kitle segmentleri içerisinde oluşturduğumuz kitlelerin benzerlerini otomatik olarak oluşturur. Benzer kitleler web siteniz ile etkileşime geçmiş kullanıcıların kullanıcı davranışlarına benzer yeni kullanıcıları hedeflemesini sağlar, yeni kullanıcıya ulaşırken potansiyel müşteri niteliği taşır.

Birleşik segmentler

Birleşik segmentler sayesinde kullandığınız farklı hedeflemeleri aynı segment altında toplayabilirsiniz. Bu sayede belirtilen kriterleri tek hedef kitlede toplayabilir raporlama yaparken tek hedef kitle üzerinden ilerleyebilirsiniz.

Özel Segmentler

Özel segment hedefleme ile potansiyel müşterilerinizin google üzerinde yapmış oldukları arama, gezindikleri web sitesi yada ilgi duydukları mobil uygulamayı hedefleyebilir ve potansiyel müşterilerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Görüntülü Reklam Ağı Hariç Tutma İşlemleri

Yerleşim Hariç Tutma

Reklamlarınız belirli bir yerde gösterilmeden önce yerleşimleri hariç tutabilirsiniz. Bunu yapmanın en kolay yolu, bir negatif liste yüklemektir. Birçok pazarlamacı, görüntülü reklam bütçelerinin çocuklara yönelik YouTube kanallarından gelen tıklamalarla boşa gittiğini bildirdi. Çocuklar ebeveynlerinin cihazlarını kullanıyor ve yanlışlıkla reklamlara tıklıyor. Bu sorunu yaşıyorsanız, çocuk youtube kanalı URL’leri listesi yükleyebilir ve ardından bunları yerleşimlerinizden hariç tutabilirsiniz.

Konu Hariç Tutma

Ayrıca hedeflemek istemediğiniz konular için de Google birçok opsiyon sunmaktadır. Bu şekilde reklamlarınızı göstermek istemediğiniz konuları belirleyebilirsiniz. Google Ads panelindeki “hariç tutmalar” kısmından istemediğiniz konuları kolaylıkla seçebilirsiniz.

Anahtar kelime hariç tutma:

Burada reklam performansımızı arttırmak, daha kaliteli gösterim ve tıklamalar almak için anahtar kelime hariç tutma işlemi yapabilirsiniz. Belirlediğiniz anahtar kelimeler, kullanıcıların gezindiği web sitesinde bulunuyorsa o sitelerde reklamlar gösterim almaz dolayısıyla maliyetin artmasınıda engellemiş olursunuz.

GDN (Görüntülü Reklam Ağı) Reklam Formatlar

Görüntülü reklam ağı içerisinde 3 farklı format bulunmaktadır, gelin birlikte inceleyelim.

Responsive (duyarlı) reklamlar

Duyarlı reklam oluştururken görsel, logo, video, başlık ve açıklamalar yükleyebilirsiniz. Yüklenen bu öğeler Google, web siteleri, Youtube ve Gmail yerleşimlerinde gösterim alacaktır, ek olarak duyarlı reklamlar kullanıcıdan en iyi performansı alması için başlık ve metinlerin kombinasyonlarını Google kendi otomatik ayarlar, tüm bunlar duyarlı reklamların diğer reklam formatlarından farkını ortaya çıkarır.

Resim Reklamlar

Resim reklamda bahsettiğimiz üzere  20’ den fazla boyut mevcuttur. Belirlenen boyutlardaki görsellerin her biri 1 reklam olacak şekilde panele yüklenir. Her görsel için kullanıcının ulaşmasını istediğiniz nihai url ekleyebilirsiniz, dolayısıyla her reklam için farklı url yönlendirmeleri yapabilirsiniz.

Ek olarak resim reklamınızı statik resim, animasyonlu resim veya GIF olarak yükleyebilirsiniz.

HTML5 Reklamlar

Html5 reklamlar oynanabilir öğeler olarak adlandırabiliriz, web sitelerinin reklam alanlarında karşımıza çıkan bu reklam türü hareketli olması sebebiyle çok daha fazla ilgi çekiyor ve etkileşim alıyor diyebiliriz.

Html5 reklamları ZİP dosyası olarak panele aktarılabilir fakat 1 reklam grubu için yalnızca 20 adet ZİP dosyası eklenebilir, ek olarak html5 reklamları faturalandırması (ETBM) etkileşim başına maliyet olarak maliyetlendirilir.

GDN (Görüntülü Reklam Ağı) Örnekleri Nelerdir?

Görüntülü reklam ağı, internet kullanıcısı herkesin mutlaka karşılaştığı bir reklam türüdür. Örneğin kullanıcıların haber okumak için girdikleri haber sitesinde yada ilgi duydukları bir web sitesinde birçok alanda banner yada html5 hareketli görsel olarak karşınıza çıkmaktadır.

Aşağıda kullandığımız görselde örneklerini görebilirsiniz.

Görüntülü Reklam Ağı ve Arama Ağı Reklamları Arasındaki Farklar Nelerdir?

Görüntülü reklam ağı ile arama ağı reklamları arasındaki en büyük fark, arama ağında kullanıcıların arama yapması sonucu reklamlarımızı görebilirken görüntülü reklam ağında kullanıcının doğrudan markamızı, ürün veya hizmetimizi aramasına gerek yoktur.

Arama ağı reklamlarında kullanıcı istediği ürün yada hizmeti almaya daha yakın iken görüntülü reklam ağında kullanıcılar henüz markayı tanıma aşamasında olabilir.

Ek olarak arama ağında kitlenize ulaşmak için ürün veya hizmetinizle eşleşen anahtar kelimeler belirleyip o kelimeler üzerinden kitleye ulaşmak mümkün iken görüntülü reklam ağında kullanıcıyı bir çok hedefleme ile yakalamak mümkün.

Sık Yapılan GDN (Görüntülü Reklam Ağı) Hataları Nelerdir?

Görüntülü reklam ağı kampanyalarında yapılan sık hatalara göz atacak olursak teklif stratejisinden başlayabiliriz. Kampanya teklif stratejisi belirleken manuel teklif stratejilerinde “bgbm” “manuel tbm” “hedef ebm” gibi tekliflerde önerilen teklifin çok altında bir teklif ile başlatılması daha düşük tekliflere yöneleceğinden potansiyel müşterilerin bulunduğu yerleşimlerden uzak kalabilir. Dolayısıyla ilk etapta otomatik teklifler ile başlayarak potansiyel müşterilere ulaşmanın maliyetini belirledikten sonra manuel tekliflere yönelinebilir.

Diğer sık yapılan hatarlardan biri ise, kampanyanıza uygun olmayan hedefleri belirleyip harcamaya başlamadan negatif liste oluşturarak hariç tutma işlemi yapabilirsiniz, fakat hariç tutacağınız hedef için henüz fikriniz yok ise “reklamların gösterildiği yer” sekmesinden kontrol edebilir düzenli olarak hariç tutma işlemi yapabilirsiniz.

GDN Boyutları Nelerdir?

Görüntülü reklam ağı boyutları, mobil ve bilgisayar kullanıcısının reklamı görebileceği bir çok alanda ayrılmıştır, kullanılacak görsellerin 20’den fazla reklam alanı ile reklamların optimize olmasına yardımcı olmaktadır.

Kare DikdörtgenDikeyBanner
200 × 200 Küçük kare120 × 600 Dikey

 

468 × 60 Banner

 

240 × 400 Dikey dikdörtgen160 × 600 Geniş dikey

 

728 × 90 Büyük banner

 

250 × 250 Kare

 

300 × 600 Yarım sayfalık reklam

 

930 × 180 Üst banner

 

250 × 360 Üçlü geniş ekran

 

300 × 1050 Dikey

 

970 × 90 Büyük leaderboard

 

300 × 250 Satır içi dikdörtgen

 

970 × 250 İlan Tahtası

En Çok Kullanılan GDN Boyutları

Görüntülü reklam ağında 20’den fazla boyut kullanabilirsiniz fakat kullanıcıların en çok ilgi duyduğu ve buna yönelik reklam verenlerinden en çok kullandığı GDN boyutları aşağıdaki gibidir.

MobilBilgisayar
300 x 250300 x 250
320 x 50336 x 280
320 x 100728 x 90
250 x 250300 x 600
200 x 200160 x 600
970 x 90
468 x 60
250 x 250
200 x 200

GDN (Görüntülü Reklam Ağı) Kampanyası Nasıl Oluşturulur?

Google hesabınızı oluşturduktan sonra, yeni kampanya oluştur adımıyla başlayabilirsiniz.

görüntülü reklam ağı gdn nasıl kurulur - 1

Daha sonra Görüntülü reklam ağı kampanya türünü işaretleyip ilerleyebilirsiniz.

görüntülü reklam ağı gdn nasıl kurulur - 2

Kampanya türünü seçtikten sonra karşımıza çıkan ekranda kampanya hedefinizi seçebilirsiniz, burada kampanyanızın sonucunda elde etmek istediğiniz sonuç odaklı ilerleyebilirsiniz.

görüntülü reklam ağı gdn nasıl kurulur - 3

Kampanya hedefini seçtikten sonra ise kampanya ayarlarının yapıldığı alana geçiyoruz. Bu alanda hedeflenecek ülkeler şehirler yada belirlenen bir konumun belirlenen km çevresi kadar hedefleme yapmak mümkün.

Örn: İstanbul/Nişantaşı (10km) seçimi yapıldığında Nişantaşı ve 10km çapındaki kullancılar hedeflenmiş olur.

Diller kısmındaki seçimde ise kullanıcı hangi dilde cihaz kullanıyor ise ona yönelik seçimler yapılabilir. Örn: Türkiyede ana dil Türkçe olsada bir çoğu insan telefonunu ingilizce kullanmaktadır, dolayısıyla ingilizce seçeneğide eklenmeli potansiyel müşteriler kaçırılmamalıdır.

görüntülü reklam ağı gdn nasıl kurulur - 4

Daha sonra bütçe ve teklif verme aşamasında, aylık olarak ödenecek tutarın günlük miktarını girebiliriz. örneğin aylık 3000₺ bütçeniz ise günlük 100₺ bütçe belirleyebilirsiniz.

Teklif verme aşamasında ise reklamınızın amacı doğrultusunda teklif stratejisi belirleyebilirsiniz.

görüntülü reklam ağı gdn nasıl kurulur - 5

Hedefleme kısmında ise beş farklı hedefleme seçeneği ile kullanıcıya ulaşabileceğiniz en doğru hedefleme veya hedeflemeleri seçebilirsiniz.

görüntülü reklam ağı gdn nasıl kurulur - 6

Reklamlar kısmında ise görüntülü reklam yada duyarlı görüntülü reklam seçenekleri ile amacımıza uygun reklam alanı tercihi yapılabilir. Görüntülü reklam alanında kullanacağımız görsel ve yönlendirmek istediğimiz URL girilirken, duyarlı görüntülü reklamda; Resim, video, logo, başlıklar ve açıklamar eklenerek reklamın kullanıcı bazlı çalışmasına alt yapı oluşturmuş oluyoruz.

görüntülü reklam ağı gdn nasıl kurulur - 7

Kampanyayı  yayınlamadan önce “Diğer ayarlar” kısmından yapabileceklerine göz atalım.

Bu aşamada kampanyanızın tüm zamanlar yada belirli zamanlarda mı yayında olacağına hangi cihazlarda gösterim alacağına ve kampanyanızın ne zaman başlayıp ne zaman bitireceğinize karar verebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak “içerik hariç tutma” kısmında alakasız düşündüğünüz potansiyel içerikleri hariç tutabilirsiniz.

GDN (Görüntülü Reklam Ağı) Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Görüntülü Reklam Ağı ile Programatik Reklam Farkı Nedir?

Görüntülü reklam ağı adında geçtiği gibi bir reklam ağı iken Programatik otomatik medya satın alma platformudur.

Görüntülü reklam ağında yalnızca Google verileri ve Google iş ortakları kullanılırken, Programatik reklamda bu envanter çok daha geniştir. Programatik reklam hemen hemen her kullanıcıya ulaşabilirken, GDN’de envanter sınırılıdır.

Görüntülü reklam ağında reklam süreçlerini manuel yürütülürken, programatik reklam bu süreçleri otomatik yapar ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur, fakat görüntülü reklam ağında manuel yaptığınız eylemler ile kontrolün sizde olması avantajı gözden kaçırılmamalıdır.

  • GDN Banner-Görsel nedir?

GDN (Google Display Network) banner-görsel, Google reklam ağında gösterilen bir tür reklamdır. Bu reklam türü, Google tarafından desteklenen ve yönetilen çeşitli web sitelerinde ve uygulamalarda görüntülenir. GDN banner-görsel reklamları, Google Ads aracılığıyla oluşturulabilir ve yönetilebilir. Bu reklamlar, reklam verenlerin hedef kitleye ulaşmak için kullandıkları görsel reklamlardır ve genellikle web sitelerinin sayfa üstünde veya sayfa altında görüntülenir. GDN banner-görsel reklamları, Google Ads aracılığıyla oluşturulan reklam gruplarının parçası olarak yönetilebilir ve hedefleme seçenekleri aracılığıyla hedef kitleye ulaştırılabilir. 

  • GDN yayını nedir?

GDN (Google Display Network) kullanıcılarını Google ve iş ortakları aracılığı ile görsel reklamlarla buluşturduğu yayın diyebiliriz. GDN yayını sayesinde işletmeler reklamlarını kullanıcılara görsel reklam olarak gösterebilmekte ve kullanıcılar ile etkileşim kurabilmektedir.

Kaynakça

Gökhan Tüz

Dijital Pazarlama Uzmanı Gökhan Tüz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu